Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 24-годишния Денис Мустафа

...
Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 24-годишния Денис Мустафа
Коментари Харесай

Денис ал Газзи, убил млад мъж в София заради заря, излиза от ареста

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на 24-годишния Денис Мустафа Камел ал Газзи, който преди година умъртви 32-годишния Илиян Илиев в столичния кв. " Люлин ". 
Още по темата
Магистратите в състав Александър Желязков, Веселин Пенгезов и Атанаска Китипова взеха решение да трансформират мярката от " задържане под стража " в домакински арест. Ал Газзи ще бъде наблюдаван и с електронна гривна. 

Обвиняемият, който е от разбъркан брак на българка и сириец, бе разгласен за общодържавно търсене на 10 януари 2022 година, откакто предната вечер атакува с нож група млади мъже, пускали фойерверки в региона на блок 225 в " Люлин " -2. Денис, за който се твърди, че е наркозависим, се подразнил от зарята, която празнуващите организирали във връзка раждането на дете на един от тях. Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян Илиев. Раненият мъж умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.

След като прокуратурата му повдигна задочно обвиняване за съзнателно ликвидиране, на 11 януари м.г. 24-годишният мъж самичък се съобщи в полицията.

Оттогава той бе в ареста, а през днешния ден апелативните съдии го пуснаха да се прибере у дома, макар че регистрираха съществуването на задоволително данни, че точно той е направил жестокото закононарушение. Според тричленния състав на САС Газзи е в ареста повече от година, а следствието по отношение на него не е завършено. Обвиняемият има непрекъснат адрес, на който ще обитава без право да го напуща, с изключение на с категорично позволение на съда. 

Решението им провокира яд измежду околните и приятелите на жертвата, които оповестиха, че тази вечер от 19 часа провеждат митинг пред блока на Ал Газзи в столичния кв. " Люлин ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР